porn download
porntrex
Travel and Leisure

ESTA USA Norge: Alt Du Trenger å Vite om ESTA-søknaden for Norske Statsborgere

Reiser du fra Norge til USA for turisme, forretningsreiser eller transitt? Hvis du planlegger et kortvarig besøk til USA, kan du dra nytte av Visa Waiver Program (VWP), som gjør at norske statsborgere kan reise til USA uten visum. For å reise under VWP, må du fylle ut en ESTA-søknad (Electronic System for Travel Authorization). I denne artikkelen gir vi deg en omfattende guide om ESTA-søknaden, hvem som kvalifiserer, hvordan du søker, og hva du kan forvente esta usa norge.

Hva er ESTA?

ESTA er et nettbasert system som amerikanske myndigheter bruker til å avgjøre om reisende fra VWP-land er kvalifisert til å reise til USA. ESTA-godkjenningen er obligatorisk for alle reisende under VWP og fungerer som en sikkerhetsforanstaltning for å forhåndsgodkjenne reisende før de går om bord i flyet til USA.

Hvem kan søke om ESTA?

For å søke om ESTA må du:

 • Være statsborger eller kvalifisert borger av et land som deltar i Visa Waiver Program. Norge er et av disse landene.
 • Planlegge et opphold i USA på 90 dager eller mindre for turisme, forretningsbesøk eller transitt.
 • Ha et gyldig e-passport (elektronisk pass) med en maskinlesbar sone og en digital chip som inneholder biometrisk informasjon.

Hvordan søke om ESTA?

 1. Besøk den offisielle ESTA-nettsiden: Gå til den offisielle ESTA-søknadssiden.
 2. Fyll ut søknaden: Du må fylle ut et omfattende skjema med personlig informasjon, reiseinformasjon, og svare på spørsmål om helse, sikkerhet og tidligere reisehistorie. Det er viktig at alle detaljer er korrekte og fullstendige.
 3. Betal søknadsavgiften: Når søknaden er fylt ut, må du betale en avgift på omtrent $14. Denne avgiften kan betales med kreditt- eller debetkort.
 4. Send inn søknaden: Etter at du har fylt ut skjemaet og betalt avgiften, sender du inn søknaden elektronisk. Du vil motta en bekreftelse og en ESTA-forespørselnummer som du bør notere for fremtidig referanse.

Hva skjer etter at du har sendt inn søknaden?

Etter innsendelse av ESTA-søknaden, vil den bli behandlet, og du vil vanligvis motta en avgjørelse innen få minutter til 72 timer. Det finnes tre mulige utfall:

 • Godkjent: Du er autorisert til å reise til USA under VWP. Autorisasjonen er gyldig i to år eller til passet ditt utløper, avhengig av hva som kommer først.
 • Avvist: Du er ikke autorisert til å reise under VWP. Du må søke om et ordinært visum gjennom en amerikansk ambassade eller konsulat.
 • Venter på avgjørelse: Søknaden din trenger mer tid for behandling. Du kan sjekke statusen senere ved å bruke ESTA-forespørselnummeret ditt.

Gyldighet og Oppdatering av ESTA

En godkjent ESTA er gyldig i to år eller til passet ditt utløper, avhengig av hva som kommer først. Det er viktig å merke seg at du kan bruke samme ESTA-godkjenning for flere reiser til USA i løpet av gyldighetsperioden, så lenge hvert opphold ikke overstiger 90 dager.

Hvis noen av detaljene i din personlige informasjon endres, som navn, kjønn, statsborgerskap, eller hvis du får et nytt pass, må du søke om en ny ESTA. Også, hvis svarene på sikkerhetsspørsmålene endres, må du sende inn en ny søknad.

Viktige hensyn

 • Ikke en garanti for innreise: Selv med en godkjent ESTA, er innreise til USA ikke garantert. Den endelige avgjørelsen tas av en CBP-offiser ved innreiseporten.
 • Søk i god tid: Selv om de fleste søknader behandles raskt, anbefales det å søke minst 72 timer før avreise for å unngå problemer.
 • Nøyaktige opplysninger: Sørg for at all informasjon du gir i søknaden er nøyaktig. Feil eller ufullstendig informasjon kan føre til avvisning av søknaden.

Vanlige spørsmål om ESTA

 • Hvor lang tid tar behandlingen av en ESTA-søknad?
  • De fleste søknader behandles innen få minutter, men det kan ta opptil 72 timer. Det anbefales å søke minst 72 timer før avreise.
 • Hva skjer hvis min ESTA-søknad blir avvist?
  • Hvis søknaden blir avvist, kan du ikke reise under VWP og må søke om et visum gjennom en amerikansk ambassade eller konsulat.
 • Kan jeg reise til USA flere ganger med samme ESTA?
  • Ja, så lenge ESTA-en er gyldig og du ikke overstiger 90 dager per besøk.

Nyttige lenker

Oppsummering

Å søke om ESTA er en nødvendig prosess for norske statsborgere som ønsker å besøke USA under Visa Waiver Program. Ved å forstå kravene og sørge for at all informasjon er nøyaktig, kan du sikre en smidig og problemfri reise. ESTA gir deg muligheten til å reise til USA uten visum for opphold på opptil 90 dager, men husk at det ikke garanterer innreise, og den endelige avgjørelsen tas ved grensen. For mer informasjon og hjelp med søknaden, besøk de offisielle nettsidene nevnt ovenfor.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button